KAHVE
Kahveyi Keşfeden Keçiler
Kahvenin tarihçesi, M.S. 850 yılına dayanır. Her şey Kaldi adında, Etiyopyalı bir sığırtmacın, güttüğü keçilerin bir meyveyi yedikten sonra canlanmalarını fark etmesiyle başlamış. Kendisi de bu meyveyi denemeye karar vermiş ve keçi çobanı meyveyi yedikten sonra duyduğu güç ve mutluluk çok hoşuna gitmiş.
Keçilerden Sonra Keşişler Denemiş
Daha sonra keşişler denemiş bu gizemli meyveyi; ancak acı tadını beğenmediklerinden hepsini ateşe atmışlar. Kısa süre sonra lezzetli aroma burun deliklerine dolunca keşişler çok meraklanmışlar ve kavrulmuş meyvelerden bir içecek demlemişler. Öylesine güzelmiş ki ortaya çıkan içecek, bunu Allah’ın bir hediyesi olarak görmüşler; çünkü bütün gece ayık kalmışlar kahveyi içtikten sonra. Böylece kahve tohumunun ünü, kısa süre içinde bölgede yayılmış. M.S. 1000 yıllarında kahve Yemen’de üretilmeye başlanmış.
Kahve YEMEN' den Gelmiş
Osmanlı İmparatorluğu Yemen’e doğru genişledikçe, Osmanlılar kahveyle tanışmışlar. 1517 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın Yemen Valisi olan Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul’a getirmiş ve sarayı kahveyle tanıştırmış. Türk kahvesini, sarayın görkemli salonlarında, kırk kişilik kadrolu kahveci ustaları sultana servis etmeye başlamış. Haremde cariyelere doğru kahve pişirme dersleri verilmiş.
Kahve, sıcak ve soğuk içim şekilleriyle günün en keyifli anlarına eşlik eden harika bir lezzettir. Dumanı üzerinde mis gibi kokan bir fincan kahveye kim hayır diyebilir ki? Kahveyi sadece kendini mutlu etmek için bile içebilirsin.
BİR YORGUNLUK KAHVESİ İÇER MİSİN?
Bitkin ve yorgun olduğun, kendine gelmeye ihtiyaç duyduğun anlarda akla ilk gelen soru. "Bir Yorgunluk Kahvesi İçer misin?" Bitkin ve yorgun hissediyorsan kendini bir yorgunluk kahvesiyle ödüllendir
ŞİMDİ DAHA İYİSİN !